Juoksun aloittaminen 50 vuotiaana? No minä itse tein juuri niin, aloitin juoksemisen melkein viiskymppisenä. Ja nyt olen valmistautumassa maratonille 2025. Kerron tässä artikkelissa miten sinun kannattaa aloittaa, jos olet aloittelija kuten minäkin olin.

Jos et ole juossut aikaisemmin, suosittelen todella maltillista aloitusta, jotta vältyt rasitusvammoilta. Itseasiassa minulla olisi sinulle 5km juoksuohjelma, jonka avulla juoksin Paavo Nurmen juoksukisassa ennätykseni ja sijoitun keskiarvon paremmalle puolelle. Kaikki tämä 10 viikossa, joka on ohjelman pituus.

Minä aloitin juoksemisen nollasta, joten ohjelmani aloittaa myös nollasta.

Ohjelman nimi on 5km Dominointi ja saat sen ihan ilmaiseksi itsellesi. Täytä tietosi alle ja lähetän sen sinulle paluupostilla.

Katsotaan tähän alle ensimmäisen viikon ohjelma, miten 5km Dominointi oikein alkaa.

Täytä tietosi ja lähetän sinulle ohjelmani sähköpostiisi.

VIIKKO 1
400m x 3
1km x 2
2km x 1

Siinä on koko ensimmäisen viikon ohjelma. Näin minä aloitin. Ensimmäinen rivi tarkoittaa, että juokset 400m kolme kertaa samassa treenissä. Koska minulla ei ollut yhtään juoksukuntoa, juoksin/hölkkäsin/kävelin 400m ja sitten kävelin 2-3min. Sen jälkeen hölköttelin uudestaan 400m, kävelyä perään. Ja lopuksi vielä kerran. Treeni numero 1 on suoritettu.

Huilasin pari päivää ja sitten treeni numero 2. Hölköttelin kilometrin ja kävelin perään toisen kilometrin. Sitten suoritin toisen kilometrin rauhallista juoksua. Treeni numero 2 oli valmis.

Loppuviikosta tein viimeisen juoksutreenin, eli hölkkäilin kaksi kilometriä rauhallisesti.

Ensimmäinen viikko oli valmis juoksujen osalta. Näin simppeli aloitus. Voit edelleen säätää matkoja tarvittaessa, nämä ovat vain jotain mitä minä tein. Syke oli juoksun aikana sellainen, että pystyin keskustelemaan jatkuvasti ja hengittämään sisään nenän kautta. Säädä vauhti samanlaiseksi, että edellämainittu toteutuu. Kävelin ylämäet 1km ja 2km juoksuissa.

Samaan aikaan juoksujen kanssa, tein lihastreeniä kahvakuulilla, joista kerron myöhemmin lisää tässä blogissa.

10 VIIKKOA TEKEMISTÄ

Kun saat viikon 1 valmiiksi, jatkat juoksuja viikolle 2. Loogista, eikös vain?

Ohjelmasta näet suoraan miten minun kuntoni kasvoi ja se heijastuu suoraan kilometreihin per viikko. Tee ohjelmani täysin samalla tavalla ja lupaan, että pystyt juoksemaan 5km 10 viikon jälkeen.

Itseasiassa kuntosi nousee jopa niin paljon, että pystyt juoksemaan myös 10km ilman suuria ongelmia.

Juoksun aloittaminen 50 vuotiaana on todella helppoa. Lataa ohjelmani ja aloita tänään juokseminen! Kerro minulle 10 viikon päästä miten sujuu.

Mitä syödä ennen juoksua?

Mitä syödä ennen juoksua?

Mitä syödä ennen juoksua? Pohditko samaa kysymystä mitä muutkin juoksijat Suomessa? Kirjoitetaan tämä lause Googleen ja katsotaan mitä eri lähteet suosittelevat. K-Ruoka suosittelee täysviljaa ja hedelmiä. Elixia suosittelee pastaa, puuroa ja leipää. Myprotein...

Kuinka nopeasti juoksu laihduttaa?

Kuinka nopeasti juoksu laihduttaa?

Kuinka nopeasti juoksu laihduttaa? Tätä kysymystä kuulen todella usein personal trainerina ja minun vastaukseni ei ole ehkä ihan sitä mitä odotat.Minä vastaan: "Juoksu ei laihduta lainkaan." Ennen kuin lähetät minulle vihaista spostia, minä selitän vähän tarkemmin....

Kokemuksia Garmin Forerunner 55 – Arvostelu

Kokemuksia Garmin Forerunner 55 – Arvostelu

Kokemuksia Garmin Forerunner 55 tässä artikkelissa. Olen käyttänyt Forerunneria kesäkuun alusta lähtien, koska halusin tarkempaa tietoa miten juoksuni kulkevat. Treenaan nousujohteisesti maratonia varten, joten tiesin tarvitsevani oikean juoksukellon tätä projektia...